Must do Istanbul

 

Als ik op ontdekking ben in de grote stad voor onze sieraden dan maak ik absoluut ook tijd voor de must do’s in Istanbul omdat ik nou eenmaal verliefd ben op deze stad. Tripje Istanbul gepland? Vergeet deze spots niet te bezoeken.

 

Stipt op nummer 1 De Blauwe Moskee (in de volksmond Sultan Ahmet Moskee) is een prachtige verschijning in Istanbul. Ondanks dat het echt een toeristische trekpleister is je tijd meer dan waard. Het interieur van de Blauwe Moskee is gedecoreerd met 20.000 handgeschilderde tegeltjes in de kleuren blauw, groen en roodbruin, in een woord – adembenemend!

 

Welkome nummer 2, een dagje varen op de Bosphorus.

Wil je Istanbul aanbidden vanaf het water? Dan is een dagje varen zo gek nog niet als de zon schijnt. Ineens zal je beseffen hoe groot en divers de stad is. Eerst vaar je langs de Europese kust en zul je het Galatasaray eiland passeren. Eén en al luxe. De terugweg vaar je langs de Aziatische kust. Ook hier zul je kasten van huizen zien staan. Vergeet ook niet Kiz kulesi te spotten!