Must do Istanbul (Dutch)

Must do Istanbul

 

Als ik op ontdekking ben in de grote stad voor onze sieraden dan maak ik absoluut ook tijd voor de must do’s in Istanbul omdat ik nou eenmaal verliefd ben op deze stad. Tripje Istanbul gepland? Vergeet deze spots niet te bezoeken.

 

Stipt op nummer 1 De Blauwe Moskee (in de volksmond Sultan Ahmet Moskee) is een prachtige verschijning in Istanbul. Ondanks dat het echt een toeristische trekpleister is je tijd meer dan waard. Het interieur van de Blauwe Moskee is gedecoreerd met 20.000 handgeschilderde tegeltjes in de kleuren blauw, groen en roodbruin, in een woord – adembenemend!

 

Welkome nummer 2, een dagje varen op de Bosphorus.

Wil je Istanbul aanbidden vanaf het water? Dan is een dagje varen zo gek nog niet als de zon schijnt. Ineens zal je beseffen hoe groot en divers de stad is. Eerst vaar je langs de Europese kust en zul je het Galatasaray eiland passeren. Eén en al luxe. De terugweg vaar je langs de Aziatische kust. Ook hier zul je kasten van huizen zien staan. Vergeet ook niet Kiz kulesi te spotten!

 

Hatice Tekin
Hatice Tekin
Ontmoet Hatice; een hardwerkende creatieve ondernemer met een liefde voor eerlijke mode, zaken en mensen. Hatice heeft een passie voor rechtvaardigheid, evenals voor mode. Vol enthousiasme een missie om met eerlijke sieraden, mensen en zaken. Haar doel: de wereld een beetje mooier maken onder andere door middel van eerlijk geproduceerde sieraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.