Ontdekkingstocht naar Fair Fashion

Wil jij ook bewuster kopen? Ga met ons mee op ontdekkingstocht naar bewustere fashion.

Wat verstaan wij onder Fair Fashion?

Fair Fashion kleding die zoveel mogelijk geproduceerd, verhandeld, gedragen en gerecycled wordt met respect voor mens, dier en milieu.”

Dit is een definitie die Awearness Fashion heeft opgesteld waar wij het wel mee eens zijn.

 

Echter, wees niet bang om je eigen keuzes te maken en maak gerust voor jezelf andere keuzes, als deze maar bewust zijn en voldoen aan jouw waarden.

 

Voor ons staat op stipt nummer 1 dat de mensen die de kleding produceren en maken onder goede arbeidsomstandigheden (vooral veilig en niet schadelijk voor de gezondheid!) werken tegen eerlijke lonen. Uiteraard zou het natuurlijk fijn zijn als de aarde niet zoveel belast zou worden qua transport, maar dat je gewoon kleding uit eigen land of Europa kunt kopen.

En denk eens na over de hoeveelheid kleding die in je kast ligt; heb je dat nu allemaal nodig en wat draag je nu eigenlijk het meeste? Kun je met minder doen en ben je dan ook gelukkig? Misschien kan onze style guide je hierin op weg helpen, deze kun je gratis downloaden.

 

Hoe aan te pakken?

Waar het bij mijn vooral op neer zal komen dat ik bewust ga nadenken over aankopen. Welke merken zijn Fair Fashion? Waar laten zij hun kleding maken? Welke materialen worden er gebruikt en waar komen deze vandaan? Worden stoffen gerecycled en is er een vorm van recycling?

Je hoeft niet ineens volledig te switchen en alleen maar Fair Fashion kopen. Ga eerst eens met ons op ontdekking uit, realiseer je hoe jij een verschil kan maken. Hoe kan fair fashion een rol gaan spelen in jouw leven.

 

Een betere wereld begint bij je jezelf en als we allemaal een begin maken dan kunnen we al een cruciaal verschil maken.

 

Ben jij met Fair Fashion bezig? En hoe pas je dit toe in het leven? Vertel het ons!