Supermaan in Maagd 19 februari 2019 16.53 uur

De Volle Maan staat in Maagd: een aardeteken dat houdt van structuur, orde en routine. Het is een bijzondere volle maan: het is de tweede Supermaan van een reeks van drie Supermanen op een rij. Supermaan wilt zeggen dat de maan relatief gezien dichter bij de aarde staat dan normaal en oogt daarom groter. Maar ook de energie van deze maan lijkt sterker. Het zou kunnen dat je meer last hebt van symptomen als slecht slapen, een overprikkeld zenuwstelsel en veel in je hoofd zitten. Deze volle maan in Maagd geeft je de kans om te reflecteren en je doelen die je voor ogen hebt scherp te stellen.

Tijdens een Volle Maan staan de Zon en de Maan recht tegen over elkaar in tegengestelde astrologische tekens. Dit zorgt ervoor dat er een spanningsveld is en innerlijke conflicten uitgelicht kunnen worden, horende bij het thema van deze Supermaan. Gevoel en verstand kunnen niet op een lijn liggen.
De Maan staat in het nuchtere teken Maagd en de Zon in het dromerige teken Vissen. Je zult je dan ook de ene keer praktisch en geaard voelen en de andere keer veel aan het dagdromen zijn en moeilijk aan de gang kunnen komen, de volle maan staat voor zuiverheid en heling. Het is een goed moment is voor een grote schoonmaak, zowel intern als extern. Maak ruimte in het lichaam door mentaal los te laten wat je niet meer nodig hebt. Tijdens deze Volle maan kun je er moeite mee hebben om aards en praktisch bezig te zijn. Je hebt misschien erg de behoefte om je administratie op orde te brengen, zaken af te handelen en orde te brengen in je huis. Je merkt echter ook dat je makkelijk wegdroomt en creatief of met spirituele dingen bezig wilt zijn. Ook kun je merken dat je de laatste tijd veel met je gedachten op andere plaatsen bent, zoals een nieuwe woning of plekken in het buitenland. Hier kun je over wegdromen en je bekijkt kritisch hoe jij je plannen kunt realiseren. Je kunt allerlei scenario’s bedenken en voor elke situatie bijzondere oplossingen bedenken. Je wilt je goed voorbereiden, tot in alle details!

De invloed van de Maagd kan ervoor zorgen dat je streng bent voor jezelf en je het gevoel hebt gefaald te hebben als de dingen niet lukken zoals je wilt. No worries, uiteindelijk kan Mars ervoor zorgen dat je de motivatie hebt om uit de situatie te komen en jouw leven eens over een andere boeg wilt gooien.
Heb je het gevoel dat je huidige leven moet veranderen? Heb je geen zin meer om jezelf op te moeten offeren en wil je meer gaan doen wat jij graag wilt. Misschien krijg je hier wel nieuwe ideeën over. Je kunt onverwachts andere beslissingen maken en je nieuwe plannen tot uitvoering gaan brengen. Misschien ben je nu extra gemotiveerd!

De Maagd houdt van orde en lijstje, in combinatie met de volle maan is dit het moment om een lijstje te maken met personen, situaties, voorwerpen en gebeurtenissen waar je niet blij van wordt. Houdt iets op deze lijst je tegen om te doen wat je eigenlijk zou willen doen? Wat heb je nodig om wel te kunnen doen wat je wilt? Om wel verder te komen? De volle maan staat voor oogsten, voor het ondernemen van actie. Wat zou jij vandaag kunnen doen om in beweging te komen en jouw dromen waarheid te maken? Maak goede voornemens en het plan deze uit te voeren. Welke actie kan je nu ondernemen?

Vergeet niet dat perfect niet bestaat, dus gun jezelf ook de tijd en doe het op jouw manier en geniet van deze volle maan en een moment voor jezelf.

Deze blog is geschreven vanuit onze behoefte om meer te weten te komen over de maan en te leven met de energie van de maan. Het is aan jou of je een interpretatie wilt geven wat de maan voor jou betekent en of je wilt leven met de maan en misschien voel je wel helemaal niets, het is allemaal goed.