Volle maan

Wanneer de volle maan aan de hemel staat is dat het ultieme moment om los te laten, jezelf op te laden met nieuwe energie en je intenties te versterken. Met de kracht van de maan, die op dat moment op z’n sterkst is, kun je je eigen leven verrijken middels verschillende rituelen. Welk ritueel past bij jouw verlangens?

Volle maan ritueel voor meer liefde

Voor dit ritueel maak je niet alleen gebruik van de kracht van de volle maan, maar ook van de rozenkwarts. Dit kristal trekt harmonieuze liefdes- en vriendschapsrelaties aan en opent het hart om liefde te ontvangen.

Het ritueel werkt als volgt: creëer een vredige en rustige ruimte, steek kaarsen aan en maak eventueel gebruik van essentiële oliën. Denk na over jouw verlangens in de liefde en visualiseer de manier waarop jij meer liefde zou willen verwelkomen in je leven. Schrijf dit vervolgens op papier en leg de rozenkwarts op het papier waarop jouw verlangen geschreven staat. Gebruik het moment daarna om te mediteren en de kracht van de volle maan te verbinden aan jouw liefdesritueel.

Volle maan ritueel voor nieuwe ruimte

Opruimen tijdens volle maan is een ideale manier om nieuwe ruimte te creëren, zowel letterlijk als figuurlijk. Omdat de volle maan in het teken staat van loslaten werkt opruimen op dat moment extra krachtig. Door je leefomgeving op te ruimen en dus je kledingkast, keukenlades of badkamer te ontdoen van spullen die je niet (meer) nodig hebt, verminder je ruis in je leven. En dat zorgt weer voor nieuwe ruimte en frisse, schone energie. 

Volle maan ritueel voor het loslaten van negativiteit

Volle maan is het ideale moment om belemmerende overtuigingen en angsten te laten varen. Een manier om negativiteit los te laten is door water voor je te laten werken. Dat kan in de vorm van een douche, bad of regenbui zijn, maar het kunnen ook je tranen zijn die je ontdoen van (oude) emotionele pijn.

Voordat je een bevrijdende douche neemt of wandeling door de regen maakt, is het belangrijk om alles wat jou op dit moment in de weg zit op te schrijven. Dat kan van alles zijn: wil je bijvoorbeeld af van je gekmakende onzekerheid of is er iemand in je omgeving die jou een negatief gevoel geeft? Voel vervolgens wat er met je emoties gebeurt als je deze negatieve dingen visualiseert. Misschien word je boos, gefrustreerd of verdrietig. Of juist strijdlustig en vastberaden om je niet meer door deze factoren te laten leiden.

Vervolgens kun je deze negativiteit wegspoelen door middel van een warm bad, uitgebreide douche, een wandeling in de regen of door je tranen te laten vloeien. Zo maakt (oude) negativiteit ruimte voor positieve dingen. De volle maan zet deze actie extra kracht bij.

Wil je meer weten over volle maan rituelen en hoe je de magie van de maan kunt toepassen in je eigen leven? Yasmin Boland is wereldwijd bekend astroloog en schrijfster heeft een vorm van astrologie ontwikkeld waarmee je de maan op toegankelijke en praktische wijze voor je kunt laten werken. Op haar website lees je meer over Moonology.

Gerelateerde artikelen

Supermaan in Maagd 19 februari 2019

Supermaan in Maagd 19 februari 2019 16.53 uur De Volle Maan staat in Maagd: een aardeteken dat houdt van structuur, orde en routine. Het is een bijzondere volle maan: het is de tweede Supermaan van een reeks van drie Supermanen op een rij. Supermaan wilt zeggen dat de...

Lees meer

Must do Istanbul (Dutch)

Must do Istanbul   Als ik op ontdekking ben in de grote stad voor onze sieraden dan maak ik absoluut ook tijd voor de must do’s in Istanbul omdat ik nou eenmaal verliefd ben op deze stad. Tripje Istanbul gepland? Vergeet deze spots niet te bezoeken.   Stipt...

Lees meer