Ana Dyla duurzame eerlijke sieraden

Ana Dyla is een duurzaam sieradenlabel van Nederlandse bodem. De essentie van Ana Dyla is stralen met eerlijke sieraden, je persoonlijkheid laten spreken en een statement durven maken voor een mooiere wereld. Voor de productie van onze sieraden maken we gebruik van recycled zilver, goud en eerlijk gedolven halfedelstenen. Ana Dyla maakt gebruik van de kunst van de natuur in de meest pure vorm. Een uniek sieraad gecreëerd door de oude Ottomaanse tradities vermengd met moderne esthetiek.

Sieraden met een verhaal

Sieraden met een verhaal
Ana betekent ‘Ik ben mij’ vertaald uit het Arabisch. Dyla betekend ‘pure liefde’ vertaald uit het Turks/Koerdisch. Kortom; Ana Dyla is de liefde aan jezelf betuigen. Daarnaast is ‘ana’ (oftewel ‘anne’) ook moeder. Onze moeder heet Fatmana, de laatste drie letters ‘ana’. Dus de naam is ook onze manifestatie van liefde voor onze moeder.

Onze sieraden zijn meer dan gewoon een sieraad. Elk van onze sieraden heeft een verhaal. Ieder stuk is uniek, pure decoratie om een leven lang te dragen of juist over te dragen aan degene die jij liefhebt. Sieraden waarmee je jezelf én de wereld een stukje mooier maakt. Ana Dyla is liefde aan jezelf betuigen, het jezelf gunnen. 

Ana, I am me.
Dyla, stands for pure love.
Briefly; Ana Dyla is declaring true love to yourself.

 

Wat maakt Ana Dyla sieraden ethisch?

De meeste zilver- en goudmijnen liggen in ontwikkelingslanden. 90 % van alle mijnwerkers (denk aan 25 miljoen mensen, meer dan het aantal inwoners van Nederland) werkt daar onder erbarmelijke omstandigheden. Mijnhouders schenden dagelijks fundamentele mensenrechten en arbeidsrechten. Het is geen uitzondering dat er sprake is van kinderarbeid en/of gedwongen arbeid. 

Het werk is zwaar, ongezond en onveilig. Een werkdag van minimaal 12uur is gangbaar en er is sprake van gifstoffen in ruimtes waar niet of weinig geventileerd wordt. De gifstoffen zijn slecht voor de gezondheid van de medewerkers maar ook voor het milieu, ze lekken vaak door naar de bodem en/of grondwater dat uitmondt in de zee. Dit verklaart waarom zilver- en goudmijnen zo milieuvervuilend zijn voor de aarde.

Eerlijke sieraden

Zoals je misschien weet is Hatice Ana Dyla gestart vanuit geloof in mensenrechten, arbeidsrechten en beschermen van het milieu. Ana Dyla is dus niet alleen duurzaam maar onze sieraden worden ook op een eerlijke manier geproduceerd.  Duurzame, eerlijke sieraden met een verhaal, dat is waar wij voor staan. We vinden het belangrijk dat een werkdag maximaal 8 uur is, wij bieden een veilige werkomgeving aan, betalen onze zilversmeden een eerlijk loon, al onze medewerkers zijn verzekerd en wij garanderen dat er geen kinderen bij de productie betrokken zijn.

Ana Dyla reproduceert uit zilver en goud = duurzaam

Wij maken duurzame sieraden van recycled zilver en goud. Het zilver en goud dat wij gebruiken komt van oude sieraden die in Istanbul bewerkt zijn zonder schadelijke stoffen. Het sieraad wat je draagt van Ana Dyla heeft al een leven gehad en begint nu een tweede leven met jou, deze keer zonder schade te berokkenen aan anderen en de aarde.

Handgemaakte sieraden

Wij hebben de grote wens om massaconsumptie te overwinnen. Onze sieraden worden kleinschalig geproduceerd met de hand en zijn nooit exact hetzelfde. De sieraden van Ana Dyla worden door de beste, traditionele edelsmeden in Anatolië met de hand vervaardigd. De edelstenen worden allemaal met de hand bewerkt. De stenen zijn zo teer en moeilijk bewerkbaar dat ze nooit hetzelfde kunnen zijn. Ook andere onderdelen van de sieraden kunnen net iets anders zijn (we hebben in dit geval geen ‘perfect’ wat in principe onmogelijk is). We love imperfection and we hope you’ll love it too!

Eerlijk gedolven edelstenen

Edelstenen worden veelal gemijnd, dat is een stuk goedkoper en efficiënter dan eindeloos zoeken op het land. Op het land kan je ook de mooiste stenen vinden, het proces duurt wel veel langer wat het ook kostbaarder maakt. Onze edelstenen worden lokaal gedolven op verschillende plekken in Turkije. We gebruiken de ‘natuurlijke schoonheid’ van edelstenen die worden verfijnd door gem cutters in het hart van Anatolië. Elke steen wordt vervolgens met de hand geslepen en bewerkt. In de keuzes die gemaakt worden bij het ontwerpen, volgen we de steen zelf; het gaat om de vorm, de kleur en de uitstraling van de steen.

Onze ecologische afdruk

Wij houden van de natuur, mensen en harmonie oftewel de 3 P’s: People & Planet & Peace. Door onze liefde hiervoor probeert Ana Dyla haar ecologische voetafdruk tot een minimum te beperken. De bewuste keuze voor recycled zilver en goud, eerlijke gedolven edelstenen en goede werkomstandigheden maar we gaan zelfs een stapje verder. We versturen onze pakketjes zoveel mogelijk als brievenbus-post zodat deze per fiets bezorgd kunnen worden (hierbij nemen we het risico dat dat er kostbare pakketjes zoek raken). De doosjes waar de sieraden inzitten en de dozen waar je onze pakketjes in ontvangt zijn FSC gecertificeerd en dus gemaakt van recycled papier. Persoonlijk genieten wij het liefst van fair trade goodies, koffies en kleding, meer daarover een andere keer!

100 fair trade banen

Ana Dyla deelt graag haar inspiratie voor een bewust en liefdevol leven. We zetten ons in om 100 fair trade banen wereldwijd te creëren, door eerlijke ateliers te helpen groeien en uiteindelijk nieuwe eerlijke ateliers te openen als leerscholen voor vluchtelinge vrouwen om hen financieel onafhankelijkheid te laten zijn.

Wees je unieke mooie zelf!

Ana Dyla, de schoonheid van de vrouw die van binnen zit met een beetje hulp van sieraden. Onwijs belangrijk dat we genieten van eerlijke mooie producten om de wereld mooier te maken. Laat je niet verleiden tot massaconsumptie, leef in het hier en nu. Creëer jouw mooiere bewuste wereld & wees je unieke mooie zelf.

Benieuwd? Bekijk de nieuwste collectie!

In liefde,

Sernur & Hatice

Gerelateerde artikelen

Sustainable Fashion Gift Card

Sustainable Fashion Gift Card

sustainable fashion gift card De Sustainable Fashion Gift Card is 20 april 2020 gelanceerd en is de eerste fashion giftcard ter wereld gericht op duurzaamheid die je online en offline bij merken, winkels, belevenissen, fashion rental en vintage winkels kan...

Lees meer

5 boekentips duurzaamheid

BLOG 5 BOEKENTIPS DUURZAAMHEID MUST READS Heerlijk vind ik het om old fashioned om een boek te lezen. Een boek is voor mij echt een geprinte versie, geen e-book*. Uiteraard snap ik dat een e-book goedkoper zal zijn en beter voor de bomen maar ik heb een zwak voor...

Lees meer